Bel ons op 085 - 273 8331
· Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Animatiefilms die werken

Animatie laten maken

  • Val op en houd de aandacht vast
  • Breng je boodschap doeltreffend over
  • Hoogwaardige animaties die hun doel niet missen

Offerte ontvangen

Animatie laten maken: in 59 seconden een glasheldere boodschap

Mensen worden dagelijks bestookt met informatie. Het is een gevecht om de aandacht van je doelgroep te pakken te krijgen, en vast te houden. Een flinke muur tekst, statische illustraties of een diashow is niet altijd de handigste manier om dat te bereiken. Maar als je je boodschap verpakt in een korte, duidelijke animatie, heb je een veel betere kans om je boodschap over te brengen. FreshTV helpt je graag op weg om te ontdekken waar voor jou de kansen liggen.

Succesvolle voorbeelden van animaties

Waarom een animatie laten maken?

Deze animatie legt in 59 seconden uit wat de kracht is van een uitleganimatie

2D animatiefilm - SNN 123Subsidie

123Subsidie: in een paar stappen naar een passende subsidie!

EllenMatic animatie volledig in 3D

Deze 3D animatie is volledig geproduceerd in één maand tijd.

Kamer van Koophandel (KvK)

Kamer van Koophandel over exporteren: "Nieuwe markten, maar waarheen?".

Waarvoor kun je een animatie laten maken?

Waarvoor kun je een animatie laten maken?

Je kunt animaties voor verschillende toepassingen inzetten, maar allemaal hebben ze hetzelfde doel: een boodschap kort en duidelijk uitleggen. De animatie specialisten van FreshTV Videomarketing zijn experts in het verpakken van een ingewikkelde boodschap in een heldere animatie van 40-60 seconden. Met visuele elementen maak je processen, vraagstukken en techniek inzichtelijk, en gemakkelijk te begrijpen voor je doelgroep. Hierdoor voorkom je dat potentiële klanten afhaken: integendeel, met een aantrekkelijke animatie worden ze juist enthousiast.

Animatie laten maken om meer op te vallen

Animatie laten maken om meer op te vallen

Je verhaal vertellen begint met de aandacht vangen. Zeker als je reclame voor jezelf of een van je producten of diensten maakt, wil je niet massaal worden genegeerd door potentiële klanten. Met een visueel aantrekkelijke animatie val je op, en wek je de interesse van je doelgroep. De creatieve ontwerpers van FreshTV kunnen hier uitstekend mee uit de voeten. Heb je een huisstijl? Dan zorgen wij dat je animatie hier perfect in past. Zo creëer je een herkenbare stijl die mensen niet snel zullen vergeten.

Hoe werkt een animatie laten maken?

Hoe werkt een animatie laten maken?

In een animatie wil je een hoeveelheid informatie overbrengen. Dat kan een ingewikkelde, technische uitleg zijn, of een heldere productpresentatie. In een animatie vertelt een vertelstem deze informatie op een prettige toon, daarbij ondersteund door visuele elementen. Deze elementen maken het geheel niet alleen makkelijker te begrijpen: ze geven er vaak ook een luchtige, speelse toon aan. Zeker in combinatie met passende muziek. Zo creëren de specialisten van FreshTV een animatie die beter blijft hangen bij je doelgroep.

Waarom werkt een animatie laten maken?

Waarom werkt een animatie laten maken?

Mensen denken graag in verbanden, en er is geen betere manier om die verbanden te leggen dan visueel. Met beeldelementen en animaties maken we de samenhang tussen onderdelen duidelijk. Met alleen tekst en uitleg bestaat het risico dat je doelgroep deze verbanden mist, en daardoor afhaakt. Gesproken uitleg, beeld en geluid gaan goed samen in een animatie: ze versterken elkaar. Door de synergie kan het menselijk brein veel makkelijker de belangrijke elementen oppikken, waarvan je wilt dat je doelgroep ze onthoudt.

Doelgericht aan de slag met animatiefilms van FreshTV

Doelgericht aan de slag met animatiefilms van FreshTV

Opvallen, uitleggen, een idee verkopen: wat je doel ook is, met een animatie lukt het altijd beter. FreshTV denkt met je mee van eerste concept tot het bereiken van je doelstellingen. Daarbij brengen we je boodschap in kaart, en kijken we naar je doelgroep. Zo zorgen we ervoor dat de stijl en vorm van animatie optimaal werkt, en er niets van je boodschap verloren gaat. Of je nu wilt overtuigen of informeren: met een aansprekende animatie klaar je de klus.

Ongekende mogelijkheden met het laten maken van een animatie

Ongekende mogelijkheden met het laten maken van een animatie

Een animatie om jezelf te verkopen, een proces uit te leggen of een product te presenteren, kan op verschillende manieren. Er zijn verschillende concepten, tonen en stijlen om uit te kiezen. Dat zijn minstens net zo belangrijke gereedschappen als de moderne technieken waarmee we de animaties maken. Het zijn geen beperkingen, maar juist middelen om je doelgroep uit te breiden, en de effectiviteit van je boodschap te verhogen.

In stijl een animatie laten maken

In stijl een animatie laten maken

Het laatste dat je wil, is je publiek afschrikken met een animatiestijl die helemaal niet bij jou past. Als de stijl en inhoud van een animatie botsen, brengt dat kijkers in verwarring. Daarom maken de specialisten van FreshTV graag kennis met je. Zo zien we welke stijlen we beter kunnen hanteren dan andere: zakelijk, educatief en/of speels. Wat de grafische vormgeving betreft, houden we ons graag aan je huisstijl. Maar ook zonder huisstijl vinden we de juiste toon en beeldtaal om je boodschap zo goed mogelijk uit te dragen.

    review rating 5  FreshTV is één hele dag bij ons op kantoor geweest om te filmen. Ik kan niet anders zeggen dan dat onze verwachtingen overtroffen zijn. We hebben er nagenoeg geen werk van gehad qua voorbereiding en zij hebben alles heel netjes opgesteld qua planning, script, etc. Ze weten precies wat ze moeten doen om het doel van de video te bereiken. Dit is voor meerdere video’s waar wij opdracht toe hebben gegeven gelukt: de openingsvideo van ons nieuwe kantoor én de employer branding movie. Een leuk team, erg positief ingesteld, dat goed werk levert en snel reageert. Kortom: als je op zoek bent naar een professionele video, dan is dit het bedrijf om in te huren. Bedankt!

    thumb AdResults BV
Voor wie laat je een animatie maken?

Voor wie laat je een animatie maken?

Minstens net zo belangrijk als voor welk doel je een animatie laat maken, is het publiek. De getekende elementen van een animatie lenen zich goed voor een vrolijke en luchtige presentatie, maar serieus kan ook. Het hangt er maar net van af hoe je de animaties gaat inzetten. Wil je flink veel likes en shares op sociale media? Of stuur je je accountmanagers met een tablet op pad met een uitleganimatie? Natuurlijk hoeft het een het ander niet uit te sluiten: dan kiezen we voor het beste van beide werelden in toon en stijl. Check ons portfolio voor de uitgebreide stijlen die we hanteren.

De juiste toon in een animatie

De juiste toon in een animatie

Met een sprekende animatie lukt het veel beter om een toon over te brengen. Door de combinatie van gesproken woorden, beelden en muziek, creëer je meteen de juiste sfeer. Zo kun je goed laten merken dat je trots bent op je product en er helemaal achter staat. Dit kan in een geschreven tekst wel eens niet goed overkomen op een potentiële klant. Door de juiste toon te kiezen en je verhaal goed te vertellen, kun je veel meer rekenen op de sympathie van je doelgroep, die je met alleen tekst wel eens zou moeten missen.

Wat anderen zeggen over onze animaties

FreshTV is een heel professionele club en een verlengstuk van de communicatie afdeling! Ze zijn behulpzaam, denken met je mee en zijn super geduldig. Een frisse en creatieve partij om mee samen te werken aan animaties en bedrijfsvideo's.
Marjolein beoordeelde
FreshTV met een
8.2

— Marjolein Overbosch, Communications Manager @ DMT Environmental Technology

IDFocus is zeer blij met de animatie! Heel mooi geworden! Zelfs na de oplevering nog iets aangepast (zonder kosten), super service en erg vriendelijke mensen met kennis van zaken!
Jolanda beoordeelde
FreshTV met een
10

— Jolanda van den Akker, Senior Account Manager @ IDFocus

De samenwerking is heel goed verlopen. Professionele begeleiding gedurende het traject. Ze weten waar ze het over hebben en leveren snel, vakkundig werk af!
Kelly beoordeelde
FreshTV met een
8

— Kelly Louwen, Design & Campaign Specialist @ Ticketmaster

We hebben animaties mogen maken voor meer dan 60 klanten, waaronder:

6 succesfactoren tot een succesvolle animatie

Wij weten precies hoe we jouw animatie maximaal kunnen laten scoren.

Doel van de videofilm - FreshTV

1. Doel van de videofilm

Script voor film bedenken-FreshTV

2. Script vaststellen

Videomarketing strategie-FreshTV

3. Marketing strategie

Succesvolle video lancering-FreshTV

4. Lancering van de video

Video advertenties FreshTV

5. Video Ads

Video CTA-FreshTV

6. Door klikken (CTA)

Marianne de Graaf

Marianne de Graaf

Projectmanager Animatie

Ben jij al overtuigd van de inzet van video en/of animatie? Graag nemen we samen de mogelijkheden van film voor jouw organisatie door. Uiteraard onder het genot van een home made smoothie!

Waarom het leven moeilijker maken dan het is? Als projectleider van animatie-producties is het de uitdaging om complexe materie terug te brengen naar de kern tot een duidelijk verhaal. Waar ik gelukkig van word? Een schijnende zon!

Bekijk het complete FreshTV team

Je animatie laten maken door FreshTV

Onze specialisten zijn niet alleen maar creatieve vakmensen die animaties van topkwaliteit kunnen maken: ze zijn ook als geen ander in staat om speciaal voor jou iets unieks te creëren. Daarom denken we met je mee, en kijken we samen naar hoe we het beste alle concepten en vraagstukken kunnen vertalen naar een duidelijke animatie. We zorgen ervoor dat alles wat aan bod moet komen, op een heldere, duidelijke en unieke manier tot een aansprekende animatie wordt verwerkt.

Offerte ontvangen
Of maak vrijblijvend een afspraak

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

Veelgestelde vragen

Moet ik zelf met ideeën komen of bedenken jullie alles?

Als doorgewinterde videomakers hebben wij veel ervaring met het schrijven van scripts voor video- of animatiefilms. Op basis van jullie wensen en ideeën laten wij onze denktank draaien om tot een lekker lopend en bovenal succesvol script te komen. Ongetwijfeld hebben jullie al nagedacht over de inhoud van de film. Deel jouw input via ons jouw verhaalformulier!

Waarom moet ik voor FreshTV Videomarketing kiezen?

Er zijn veel bedrijven die video’s en animaties maken. Aan creativiteit, leuke filmapparatuur en enthousiasme geen gebrek. Wat ons uniek maakt, is dat wij ook kijken naar datgene wat je wilt bereiken met de video- of animatiefilm. Het denkwerk over wie je op welke manier wilt gaan bereiken met je video’s is waanzinnig belangrijk om je videocampagne tot een succes uit te rollen. Wij zorgen dat jouw video zichzelf dubbel en dwars terugverdiend. Met een uitgekiende strategie die al start tijdens het schrijven van het script.

Hoe gaan jullie te werk bij het laten maken van een animatiefilm?

Bij FreshTV Videomarketing werken we vanuit zes heldere stappen om tot een succesvolle animatiefilm te komen. Belangrijk, omdat je op deze manier effectief te werk kan gaan. Je weet immers wat je van elkaar kan verwachten.

+

Doorzoek de FreshTV website

Of zoek direct naar Commercial, Animatie, of Bedrijfsfilm.

+

FreshTV.nl maakt gebruik van heerlijke cookies. Wanneer u gebruik blijft maken van onze website gaat u hier mee akkoord en gaan wij ervan uit dat u  onze cookies accepteert. Lees hier onze Privacy Statement

Psst! Niet fruitig genoeg? :(