Succesvol Employer branding video inzetten: 6 tips

Zeker in de beginfase kan het lastig zijn om de Employer branding goed in te zetten. Maar zonder dat je het misschien door hebt gebeurt dit al. Employer branding is namelijk niets meer en niets minder dan het vertellen van het verhaal van het werken bij een specifieke organisatie. Hoe ervaren bijvoorbeeld jouw medewerkers de organisatie en hoe vertalen zij dit naar de buitenwereld. Hoe aantrekkelijk ziet jouw onderneming er uit op het web? Volg deze tips om employer branding op een succesvolle manier in te zetten.

1. Het vaststellen van het verhaal naar de buitenwereld

De eerste stap is het vaststellen van het juiste verhaal. Wat zouden jouw medewerkers in een ideaalwereld over jouw bedrijf vertellen? Wat maakt jouw bedrijf nu zo aantrekkelijk en om welke redenen zou een werkzoekende jou verkiezen boven de concurrent? Zodra het verhaal van jouw onderneming vastgesteld is heb je de basis van je strategie te pakken.

2. Het communiceren van het verhaal

Bijna iedere werkzoekende haalt zijn of haar informatie tegenwoordig van het web. Het communiceren van het verhaal start dan ook bij de website van de organisatie. Vertelt de website waar de organisatie voor staat en wat je doet? Baseer je jouw verhaal bijvoorbeeld op vrijheid en modern ondernemen, dan is het belangrijk dat je website eenzelfde gevoel overbrengt. Maar ook andere uitingen zoals posters, flyers, advertenties en social media kanalen moeten op dezelfde lijn zitten.

3. Duidelijke doelgroep selectie

Wie is jouw ideale werkzoekende en waar vindt deze persoon zijn of haar baan binnen jouw organisatie? Een goed doelgroeponderzoek is van groot belang en zorgt ervoor dat je uiteindelijk ook daadwerkelijk de personen aantrekt die je aan wilt trekken.

4. Communiceren via de juiste kanalen

Via welke sociale netwerken vindt jouw ideale werkzoekende zijn of haar baan. LinkedIn biedt een goede basis voor Employer marketing en heeft een groot zakelijk netwerk, maar ook social media kanalen zoals Facebook en Instagram kunnen ingezet worden om nieuwe werknemers te werven.

5. Gebruik de juiste communicatie methode

We komen tegenwoordig zoveel informatie tegen op het web dat onopvallende items al snel worden overgeslagen. Zorg dus dat jouw uiting niet alleen inhoudelijk technisch goed in elkaar steekt, maar dat het ook een visuele indruk achterlaat. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van specifieke marketing uitingen zoals Employer Branding films door FreshTV Videomarketing, val je gemakkelijk op en houd je de aandacht gemakkelijker vast.

6. Kleur vooral buiten de lijntjes

Denk aan creatieve oplossingen voor de werving van de perfecte kandidaten. Zo heeft bijvoorbeeld de Overheidspagina Werken bij Defensie een speciale mini-test ontwikkeld voor mogelijke sollicitanten. Zo zie jij als sollicitant meteen of jij bij de organisatie past. Deze manier van communiceren trekt niet alleen de aandacht, maar zorgt ook voor een speelse, interactieve communicatie met professionele ondertoon.

BRON: Zakelijk.nl