Vandaag gesloten
Bel mij terug

Creatieve en effectieve animatiefilms door FreshTV

Animatiefilm laten maken

  • Werkt veel beter dan tekst of PowerPoint
  • Helder, duidelijk en to-the-point

Offerte ontvangen Afspraak maken

Een effectieve animatiefilm laten maken

Animaties zijn er in vele soorten en maten, maar hebben allemaal een gelijksoortig doel: het helder en effectief overbrengen van een boodschap. Een animatiefilm is een fantastische manier om een marketingcampagne te ondersteunen, een technisch vraagstuk uit te leggen, of een proces te illustreren. FreshTV maakt professionele animaties voor al deze doeleinden. Onze animatiefilms zijn creatief, divers en voor uiteenlopende opdrachtgevers, maar ze hebben allemaal een ding gemeen: ze brengen de boodschap veel duidelijker en blijvender over dan je met alleen tekst bereikt.

Succesvolle voorbeelden

2D animatiefilm - SNN 123Subsidie

123Subsidie: in een paar stappen naar een passende subsidie!

Waarom een animatie laten maken?

Deze animatie legt in 59 seconden uit wat de kracht is van een uitleganimatie

Animatie Familienet

Familienet verbindt familie met zorg

Animatie Showa

Bekijk meer in ons portfolio

Wat anderen zeggen...

Wat ons verbaasde was dat we met nauwelijks informatie aan te leveren, een tekst aangeleverd kregen (een script voor de video) die precies de kern van wat we graag willen promoten weergaf. Heel knap, omdat wij een hele andere dienstverlening hebben dan FreshTV. Dit bedrijf verdient zeker een aanbeveling. Het contact verloopt snel en soepel en het heeft ons weinig tijd gekost om uiteindelijk tot een mooie video te komen!
Robert beoordeelde
FreshTV met een
10

— Robert Schippers, Directeur @ Bigshopper

IDFocus is zeer blij met de animatie! Heel mooi geworden! Zelfs na de oplevering nog iets aangepast (zonder kosten), super service en erg vriendelijke mensen met kennis van zaken!
Jolanda beoordeelde
FreshTV met een
10

— Jolanda van den Akker, Senior Account Manager @ IDFocus

Wij hebben animatiefilms mogen maken voor onder andere:

De voordelen van een animatiefilm

De voordelen van een animatiefilm

Het menselijk brein denkt graag in verbanden. Als je die verbanden zelf uit tekst moet halen, kost dat veel meer moeite dan wanneer je ze voor je ziet. Als je dus wilt dat je boodschap goed overkomt, en beter blijft hangen, kies je het beste voor een animatiefilm. Met de visuele ondersteuning van bewegende beelden lukt het veel beter om een moeilijk concept uit te leggen, of de voordelen van een product te laten zien. Je doelgroep vindt een animatiefilm over het algemeen leuker, interessanter en makkelijker te begrijpen dan tekst of een diapresentatie. Ontvang direct een offerte.

Gepersonaliseerde animatiefilm

Gepersonaliseerde animatiefilm

FreshTV maakt geen animatiefilms waarvan er dertien in een dozijn gaan. Iedere animatiefilm die uit de creatieve geesten van onze professionals komt, is uniek. Om dat te bereiken, gaan we intensief met je in gesprek over het doel, de stijl en het publiek van de animatie die je wilt. Met een standaardanimatie loop je veel eerder het risico dat je minder authentiek, saai, of goedkoop overkomt op je doelgroep. Mensen haken dan sneller af. Daarom geven we de voorkeur aan een gepersonaliseerde aanpak.

Een professioneel resultaat

Een professioneel resultaat

Misschien zie je een beetje op tegen de kosten. Maar als je kiest voor een animatiefilm van mindere kwaliteit, loop je het risico dat je onprofessioneel overkomt, en daar knappen mensen vaak op af. Zo loop je dus het risico dat je, in plaats van je doelgroep te vergroten, deze juist verkleint en mensen afschrikt. Dat kost je uiteindelijk nog meer. Daarom kun je beter kiezen voor een professioneel bedrijf, zoals FreshTV. Wij hebben de ervaring en expertise om jouw wensen en eisen te begrijpen, maar we kunnen ons ook in de klant inleven. En we maken natuurlijk prachtige animaties 😉

Korte en krachtige boodschap

Korte en krachtige boodschap

De kracht van een animatiefilm ligt er ook in, dat het bekijken ervan veel minder tijd kost dan lezen. Als je doelgroep een muur tekst ziet of tientallen slides, schrikt dat wel eens af. Een animatie is veel leuker en interessanter, en is vaak ook veel makkelijker te begrijpen. Maar als de animatie veel te lang duurt, is dat natuurlijk niet zo. Daarom streven we ernaar om animatiefilms niet langer te laten duren dan 40–60 seconden: Dat is in de praktijk genoeg om je boodschap helder en doeltreffend over te brengen.

Ongekende mogelijkheden met animatiefilm

Ongekende mogelijkheden met animatiefilm

Als je kiest voor een animatiefilm voor promotionele, zakelijke of educatieve doeleinden, ontdek je al snel de mogelijkheden die je met tekst moet missen. Je kunt een animatie op veel meer manieren inzetten. Zou je je accountmanagers op pad sturen met een iPad met een PDF? Of verwacht je dat een FAQ-pagina honderden shares en likes krijgt op sociale media? Met een animatiefilm klinken beide ineens niet zo gek meer. Het bereik met animaties is groter, je verhaal is duidelijker en je boodschap blijft langer hangen bij je doelgroep, dan wanneer je alleen tekst of illustraties gebruikt. Overtuigd? Vraag een advies gesprek met onze experts aan!

Animatiefilm laten maken van a tot z

Animatiefilm laten maken van a tot z

De professionals van FreshTV neemt het hele traject van het maken van een animatiefilm voor hun rekening. Van de eerste concepten en storyboards tot het uiteindelijke filmpje. Om tot een resultaat te komen dat het beste bij je past, zullen we je zo nauw mogelijk betrekken als je wilt. Wij houden ons netjes aan je huisstijl en zorgen ervoor dat de animatie in toon en sfeer goed aansluit op je bedrijf.

Concept animatiefilm

Concept animatiefilm

Een animatiefilm maken is een kunst. Het begint met het uitdenken van een concept. Dat is de fase waar jij als opdrachtgever ook nauw bij wordt betrokken. We gaan samen aan de slag om zo helder mogelijk je ideeën, wensen en het uiteindelijke onderwerp in kaart te brengen. Op basis van de concepten, scripts en storyboards die we zo maken, kunnen onze creatieve animators met de nieuwste technieken een fraaie en aansprekende animatie gaan maken. Dankzij een goed concept komt daarin de boodschap helder en duidelijk over.

Huisstijl en animatie

Huisstijl en animatie

Ook in je animatiefilm wil je aansluiten op je huisstijl. Onze animators zullen zich netjes aan jouw richtlijnen voor visuele uitingen houden: denk aan het kleurenpalet, of het lettertype, als er (spaarzaam) tekst voorkomt in de animatie. Op andere gebieden zijn ze vrijer: de uiteindelijke vormgeving is uiteindelijk een creatief proces. Maar waar ze altijd rekening mee zullen houden, is dat de animatie in toon en stijl bij jouw bedrijf past. Serieus, speels of een beetje luchtig: we stemmen het op jou en je doelgroep af.

Bereik en inzet van je animatiefilm

Bereik en inzet van je animatiefilm

Als de animatiefilm eenmaal af is, wil je er natuurlijk mee aan de slag. Ook daar kunnen we je bij helpen. Als je een video handig gebruikt op je website, vergroot je namelijk je vindbaarheid in zoekmachines. Ook kan het zomaar zijn dat je animatie veel likes en shares krijgt op LinkedIn, Facebook en Instagram, als je deze in een social media campagne inzet. Wij helpen je op weg met het doeltreffend gebruiken van je animatie, en het vergroten van je bereik. Wij vinden het immers ook zonde als niemand de animatiefilm zou zien.

Sophie Spendel

Sophie Spendel

Senior 2D animator

Ik adviseer je graag over het behalen van jouw doelstellingen met de inzet van video en animatie. Bel me op 085 - 273 8331

Bekijk het complete FreshTV team

6 succesfactoren tot een succesvolle animatiefilm

Wij weten precies hoe we jouw animatiefilm maximaal kunnen laten scoren.

1. Creatieve sessie met onze videomarketeers

2. Script schrijven / Verhaallijn uitwerken

3. Productie voorbereiden

4. Produceren

5. Feedback verwerken

6. Resultaten checken

Ook een doeltreffende animatiefilm laten maken?

Wil je graag meer weten over wat voor animaties we allemaal maken, en welke daarvan jij zou kunnen gebruiken? Wij vertellen je er graag alles over. Of je nu op zoek bent naar een uitleganimatie, een bedrijfsfilm of je wilt graag meer weten over jouw kansen met videomarketing. Kom gerust langs of neem contact op om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is voor jou met een animatiefilm.

Offerte ontvangen Afspraak maken

Logica brengt je van A naar B, animatiefilms brengen je overal ;)

Veelgestelde vragen

Moet ik zelf met ideeën komen of bedenken jullie alles?

Als doorgewinterde videomakers hebben wij veel ervaring met het schrijven van scripts voor video- of animatiefilms. Op basis van jullie wensen en ideeën laten wij onze denktank draaien om tot een lekker lopend en bovenal succesvol script te komen. Ongetwijfeld hebben jullie al nagedacht over de inhoud van de film. Deel jouw input via ons jouw verhaalformulier!

Wat hebben jullie nodig om een offerte te kunnen maken?

Een goed passende offerte stellen we op door middel van een (telefonisch) gesprek. Dit doen we om de aanvraag van de juiste oplossing te voorzien. Wij gaan voor succes en passen de offerte aan op basis van de input die jij ons geeft! Hierbij houden we onder andere rekening met doelstellingen, budget en deadlines.

Waarom moet ik voor FreshTV Videomarketing kiezen?

Er zijn veel bedrijven die video’s en animaties maken. Aan creativiteit, leuke filmapparatuur en enthousiasme geen gebrek. Wat ons uniek maakt, is dat wij ook kijken naar datgene wat je wilt bereiken met de video- of animatiefilm. Het denkwerk over wie je op welke manier wilt gaan bereiken met je video’s is waanzinnig belangrijk om je videocampagne tot een succes uit te rollen. Wij zorgen dat jouw video zichzelf dubbel en dwars terugverdiend. Met een uitgekiende strategie die al start tijdens het schrijven van het script.

+

Doorzoek de FreshTV website

Of zoek direct naar Commercial, Animatie, of Bedrijfsfilm.

+

FreshTV.nl maakt gebruik van heerlijke cookies. Wanneer u gebruik blijft maken van onze website gaat u hier mee akkoord en gaan wij ervan uit dat u  onze cookies accepteert. Lees hier onze Privacy Statement

Stay Healthy! FreshTV