Vandaag gesloten
Bel mij terug

Animatiefilm PRA Health Sciences

Uitleganimatie PRA Health Sciences

Hoe werkt geneesmiddelenonderzoek? Binnen 59 seconden heb je het antwoord!

PRA Health Sciences zoekt vrijwilligers

PRA Health Sciences zoekt vrijwilligers

PRA Health Sciences zoekt doorlopend naar vrijwilligers die mee willen werken aan een geneesmiddelenonderzoek. Bij een geneesmiddelenonderzoek worden kandidaten een bepaalde periode opgenomen in het onderzoekscentrum van PRA Health Sciences in Groningen. Na een strenge medische keuring wordt een bepaald medicijn getest.

Hiervoor is een lopende stroom aan kandidaten nodig. PRA werft middels een always-on campaign en hen viel op dat er rond de zomerperiode een forse dip in het aantal aanmeldingen zat. Naast het feit dat kandidaten gedurende de zomerperiode vaak andere dingen te doen hebben, is het door middel van enquetes en onderzoek duidelijk geworden dat men geneesmiddelenonderzoek vaak “eng” vindt. Het is niet 100% duidelijk wat een onderzoek inhoudt en of het wel of niet gevaarlijk is.

Om het aantal aanmeldingen te verhogen en te stabiliseren moesten er cases, ervaringen en toelichting op geneesmiddelenonderzoek gepresenteerd worden aan toekomstige vrijwilligers. Om dit te realiseren hebben we in het voortraject van de kandidaat duidelijkheid geschept door de inzet van een passende mix van videosoorten.

Uitleganimatie schept duidelijkheid

Uitleganimatie schept duidelijkheid

Zo hebben we een heldere uitleganimatie opgeleverd waarin we binnen 59 seconden duidelijk maken wat geneesmiddelenonderzoek is en hoe PRA te werk gaat. Van ontvangst tot het verlaten van de faciliteiten.

"Ohne Probanden keine Arzneimittelstudien"

Ervaring in video-testimonials

Een animatie is echter niet voldoende om alle vraagstukken van een potentiële vrijwilliger te beantwoorden. Daarom zijn aanvullend video-testimonials gefilmd. In drie testimonials vertellen echte kandidaten in beeld over hun beweegredenen om deel te nemen aan een onderzoek. Daarnaast lichten zij toe hoe ze de tijd in het onderzoekscentrum hebben ervaren. ‘Een kijkje in de keuken’ waarbij de strikte richtlijnen en regels in het kader van veiligheid een belangrijk onderwerp van de video’s zijn.

De bedrijfsfilm voor PRA Health Sciences - 40.000 views

De organisatie in een bedrijfsfilm

Na de uitleg van wat geneesmiddelen onderzoek is en het delen van ervaringen is het natuurlijk belangrijk om te weten met wat voor organisatie de kandidaat in aanraking komt. Een bedrijfsfilm die deze informatie verschaft kan om deze reden niet ontbreken. Sterker nog, deze film is zelfs essentieel. Je doet namelijk geen zaken met een bedrijf waar je geen vertrouwen in hebt. Zeker niet als het om je gezondheid gaat!

Resultaat liegt er niet om

Resultaat liegt er niet om

PRA Health Sciences is een uitstekend voorbeeld van een geslaagde videocampagne. Het denkwerk voorafgaand aan de filmopnames en animeerwerk in combinatie met het goed online wegzetten op YouTube heeft geresulteerd tot een verdubbeling in het aantal aanmeldingen. Met name de uitleganimatie doet haar werk uitstekend met inmiddels meer dan 660.000 weergaven. Kijk voor alle videoresultaten eens naar het compleet ingerichte YouTube kanaal van PRA Health Sciences.

Bij PRA hebben we recentelijk diverse videocontent laten maken door FreshTV: een uitleganimatie, testimonials in verschillende talen, een vlog en een corporate video. De samenwerking met de mensen van FreshTV verliep soepel en het contact was prettig. Zij zijn duidelijk expert in hun vakgebied, denken proactief met je mee en geven goede adviezen. Wat daarnaast erg fijn was, was de flexibele instelling waardoor we snel hebben kunnen schakelen. Bovendien, ook na oplevering van de content is het contact optimaal. Een video is pas echt af als de opdrachtgever helemaal tevreden is. – PRA Health Sciences

Victor Teeselink

Victor Teeselink

Video consultant

Ik adviseer je graag over het behalen van jouw doelstellingen met de inzet van video en animatie. Bel me op 085 - 273 8331

Bekijk het complete FreshTV team

Net als PRA Health Sciences succes met video?

Ontdek jouw kansen!

+

Doorzoek de FreshTV website

Of zoek direct naar Commercial, Animatie, of Bedrijfsfilm.

+

FreshTV.nl maakt gebruik van heerlijke cookies. Wanneer u gebruik blijft maken van onze website gaat u hier mee akkoord en gaan wij ervan uit dat u  onze cookies accepteert. Lees hier onze Privacy Statement

Stay Healthy! FreshTV