“Educatieve animatiefilms zijn de redding van het onderwijs in het leuker maken van saaie stof”


.

Educatieve animatiefilm maken

Een pakkende intro, passende voice-over en iets duidelijk maken dat zonder film bijna onmogelijk is. Zomaar drie voordelen waarin je de aandacht vanaf het begin vast kunt grijpen, houden en duidelijk inzicht in bepaalde onderwerpen kunt geven. Bovendien is animatie ook heel prettig om naar te kijken. Wie is er inmiddels niet met animatie op gegroeid? Wij in ieder geval wel!

.Voordelen van een educatieve animatiefilm

Het is niet altijd eenvoudig om een gecompliceerd onderwerp even in een paar zinnen aan je doelgroep uit te leggen. Laat staan dat die boodschap blijft hangen bij jouw publiek. Met behulp van animatie kun je je doelgroep overtuigen met een ultrakorte, glasheldere en visuele uitleg. Animatie heeft namelijk de eigenschap niets tot de verbeelding tot te laten. Met andere woorden: animatie kan inzicht geven in zaken wat het menselijk oog niet kan waarnemen.

Educatieve animatiefilm houdt de aandacht vast!

Als docent, trainer of opleider wil je eigenlijk in zo’n kort mogelijk tijdsbestek iets duidelijk maken aan je publiek. Het is natuurlijk al helemaal mooi als ook iedereen je meteen begrijpt in wat je duidelijk wilt maken. Een simpele tekening zegt vaak al meer dan een duizend woorden en stel je eens voor wat je in een minuut visueel teweeg zou kunnen brengen. En weeg dat eens af tegen in de hoeveelheid energie die je er in moet steken om iets met woorden en teksten iets onomwonden duidelijk te maken. Wij snappen dat het rekensommetje snel is gemaakt.

 


.

Luc Smiers - FreshTV

Educatie is nooit meer saai

In ieder geval niet met FreshTV, dat mag je van ons aannemen. Wil je eens een verhelderend gesprek over het visualiseren van jouw droge educatieve materie? Kom in contact en laat weten welke uitdaging jij voor ons in petto hebt.

.