Bel ons op 085 - 273 8331
· Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Je boodschap effectief communiceren

Explanimation laten maken

  • Storytelling werkt
  • Versterkt de visuele bedrijfsidentiteit
  • Onderscheidend

Offerte ontvangen

Explanimation laten maken

In iedere organisatie zit een verhaal dat verteld moet worden. Een ‘explanimation’ (explanation + animation) is eigenlijk een fancy woord voor een uitleganimatie. Het is een korte animatievideo waarin je heel snel uitlegt hoe complexe producten, diensten, systemen of processen werken. Ook kun je een explanimation laten maken om een samenvatting van een jaarverslag of ingewikkeld rapport te presenteren en inzichtelijk te maken. In ieder geval is een explanimation laten maken vaak de beste manier om snel en duidelijk iets uit te leggen. Goed begrepen worden door je klanten is essentieel voor elk bedrijf, maar keer op keer je verhaal vertellen is best wel vermoeiend. Je hebt niet altijd zicht of je accountmanagers altijd het juiste verhaal vertellen. Daarbij komt dat niet iedereen direct alles wat je verkoopt of aanbiedt begrijpt. Door het gebruik van tekst, beeld en geluid in je eigen huisstijl wordt je boodschap zo effectief mogelijk gecommuniceerd. FreshTV Videomarketing brengt jouw verhaal tot leven.

Succesvolle voorbeelden

WiSensys animation

Een explanimation die binnen no time duidelijk maakt wat het complexe platform WeSensys is.

Onderwijsinitiatief Leergemeenschap020

Een nieuw onderwijsinitiatief binnen twee minuten uitgelegd in deze explanimation.

Bekijk meer in ons portfolio

Wat anderen zeggen...

Voor onze hardloopevenementen hopen we natuurlijk op zoveel mogelijk inschrijvingen. We merkten dat er voor ons online veel winst te behalen viel. Hier hebben we FreshTV Videomarketing voor ingeschakeld. De aftermovies die zij hebben gemaakt worden goed bekeken, geliked en gedeeld!
Elske beoordeelde
FreshTV met een
9.2

— Elske Dijkstra, Senior Project Manager @ Golazo Noord Nederland

Iedereen was dolenthousiast over de aanpak en resultaten van FreshTV Videomarketing!
Jan beoordeelde
FreshTV met een
8.5

— Jan de Boer, Eigenaar @ Sunday's

De kracht van een explanimation laten maken

De kracht van een explanimation laten maken

Storytelling werkt, weten we inmiddels. Onze hersenen zoeken continu naar verhalen om informatie te begrijpen en op te slaan in ons brein. Verhalen triggeren ons ook om de gegeven feiten in een verhaal op onszelf of een herkenbare situatie te projecteren. Daarom komen we bij FreshTV in een explanimation niet met cijfertjes, maar met verhalen. Wij wéten dat video geschikt is om ervaringen, sferen en gevoelens mee over te brengen.

FreshTV neemt je mee op reis naar het uiteindelijke doel wat jij met je explanimation wilt bereiken. Wij zorgen ervoor dat jouw verhaal én uitleg blijven hangen. Animatie leent zich er daarnaast goed voor om de visuele identiteit van je bedrijf of organisatie naar voren te laten komen.

Wij denken met je mee over hoe wij je van de concurrent kunnen onderscheiden. In uiteenlopende designs – van heel gedetailleerd tot erg abstract – geven we jouw klant uitleg over uiteenlopende onderwerpen. Een explanimation laten maken is de ideale tool om binnen twee minuten je boodschap helder over te brengen op je doelgroep.

Van script tot scenario

Van script tot scenario

Uit onderzoek blijkt dat mensen gesproken informatie beter onthouden dan geschreven informatie. Ook leidt gesproken informatie tot betere attitudes ten opzichte van de boodschap. We zeggen daarom bij FreshTV altijd: een goede voorbereiding is het halve werk.

Ons team gaat eerst op zoek naar die herkenbare situatie, zo één waar iedere klant van jouw bedrijf zich mee kan identificeren. Samen creëren we een nieuwe, onderscheidende wereld waarin je net een streepje voor hebt met jouw explanimation. Van script tot scenario en de strategische verspreiding van het eindproduct via social media; wij weten wat er nodig is om succes te boeken.

Sebastiaan Kusters

Sebastiaan Kusters

Creative Producer Video

Ik adviseer je graag over het behalen van jouw doelstellingen met de inzet van video en animatie. Bel me op 085 - 273 8331

Bekijk het complete FreshTV team

6 succesfactoren tot een succesvolle video

Wij weten precies hoe we jouw video maximaal kunnen laten scoren.

1. Creatieve sessie met onze videomarketeers

2. Script schrijven / Verhaallijn uitwerken

3. Productie voorbereiden

4. Produceren

5. Feedback verwerken

6. Resultaten checken

Wat is jouw verhaal?

Benieuwd naar hoe wij verder te werk gaan? Of wil je gewoon even sparren over de invalshoek van jouw explanimation? Laat je gegevens achter en wij nodigen je binnen één werkdag uit om een smoothie met ons te komen drinken.

Offerte ontvangen
Of maak een afspraak

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

Veelgestelde vragen

Wat hebben jullie nodig om een offerte te kunnen maken?

Een goed passende offerte stellen we op door middel van een (telefonisch) gesprek. Dit doen we om de aanvraag van de juiste oplossing te voorzien. Wij gaan voor succes en passen de offerte aan op basis van de input die jij ons geeft! Hierbij houden we onder andere rekening met doelstellingen, budget en deadlines.

Hoe krijg ik meer views op YouTube?

Om meer views te krijgen op je YouTube video’s moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Het is zaak dat jij Google/YouTube vertelt waar de video over gaat. Dat doe je door elke video te voorzien van een relevante titel, beschrijving en labels waar belangrijke zoekwoorden worden genoemd. Daarnaast speelt de lengte van de video een belangrijke rol. Is de film te lang? Dan klikt je doelgroep minder snel op de video en kijken ze deze vervolgens ook minder vaak tot het einde uit. Zonde! PS: het aantal views zegt nog niets over het succes van de film. Voor meer informatie neem contact op met onze adviseurs.

Moet ik zelf met ideeën komen of bedenken jullie alles?

Als doorgewinterde videomakers hebben wij veel ervaring met het schrijven van scripts voor video- of animatiefilms. Op basis van jullie wensen en ideeën laten wij onze denktank draaien om tot een lekker lopend en bovenal succesvol script te komen. Ongetwijfeld hebben jullie al nagedacht over de inhoud van de film. Deel jouw input via ons jouw verhaalformulier!

+

Doorzoek de FreshTV website

Of zoek direct naar Commercial, Animatie, of Bedrijfsfilm.

+

FreshTV.nl maakt gebruik van heerlijke cookies. Wanneer u gebruik blijft maken van onze website gaat u hier mee akkoord en gaan wij ervan uit dat u  onze cookies accepteert. Lees hier onze Privacy Statement

Stay Healthy! FreshTV