“We begrijpen goed dat je als industriële verkoper liever over techniek praat dan over klantvoordelen. Maar, je product of dienst verkoopt zich natuurlijk niet vanzelf.”


.

Industriële marketing

De industriële markt verandert razendsnel. Digitalisering, the Internet of Things, Big Data en Additive Manufacturing (beter bekend als 3D-printen) vormen het nieuwe speelveld. Om aansluiting te behouden met deze dynamische omgeving, is het onwijs belangrijk om video of animatie in te zetten. Met een strakke video of animatie helpt FreshTV Videomarketing niet alleen je markt- en klantgerichtheid te verbeteren, maar ook je positie in de markt te bepalen.

.


Industriële marketing in 3D animatievorm


Wat is industriële marketing?

Industriële marketing, ook wel business marketing of B2B marketing (Business to Business marketing) genoemd, is het proces van bepalen van de noden en behoeftes van commerciële ondernemingen en instellingen. Een producent produceert iets voor een andere producent of een andere organisatie en zet daar marketingactiviteiten voor in.

Het is dus ook het proces van het ontwikkelen van de geschikte producten, diensten, prijs, distributiekanalen en communicatie om aan die eerdergenoemde behoeftes te voldoen. En daar houden we bij FreshTV natuurlijk rekening mee. We begrijpen goed dat je als industriële verkoper liever over techniek praat dan over klantvoordelen. Maar, je product of dienst verkoopt zich natuurlijk niet vanzelf.

Schakel daarom FreshTV in en wij zorgen ervoor dat bijvoorbeeld een complex onderwerp in twee minuten wordt uitgelegd met behulp van geanimeerde (3D-)tekeningen.

Internationale aanpak

Uit onderzoek van Forbes blijkt dat 59 procent van de senior executives de voorkeur geeft aan video boven het lezen van blogs. 64 procent van de B2B-kopers is volgens comScore eerder geneigd om een product of dienst af te nemen na het zien van een video over het product of de dienst. En onderzoek van MarketingProfs heeft aangetoond dat 70 procent van de B2B-marketingprofessionals die video inzet, aangeeft dat video’s beter converteren dan andere soorten content. Indrukwekkend, nietwaar?

Bij FreshTV maken we kwalitatief goede video’s waarin opvallende metaforen of animaties worden gerelateerd aan het product, gecombineerd met het tonen van de unique selling points van jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan webinars, how-to video’s, technische uitleg animaties en testimonials van klanten.

Onze video’s en animaties gaan verder dan de lokale markt. We hebben een internationale aanpak en draaien onze hand er niet voor om een video te ontwikkelen die een bepaalde, buitenlandse doelgroep informeert.

industriële-marketing

industriële-marketing-freshtv


.

Suzan Abbas - FreshTV

Samen in overleg?

De productie van video’s in de industriële marketing hoef je niet langer als moeilijk te ervaren. Met de inzet van onze (animatie)video’s vergroten we je online zichtbaarheid, creëren we een beeld bij je product en geven we je bedrijf een gezicht. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Onder het genot van een smoothie gaan we graag met je in overleg.

.