“MOOC’S zijn hot en animatiefilms al helemaal…”


.

MOOC academische animatievideo

Ja, we praten hier over het onderwijs van de toekomst. MOOC staat voor Massive Open Online Course (MOOC). Deze online manier (o.a. vlogs) van het lesgeven en verstrekken van informatie maakt het onderwijs toegankelijk voor een groter publiek. Als academische vlogger is de tweede stap die je wilt maken het duidelijk overbrengen van je lesstof. En daar kan animatie je goed bij helpen!

.MOOC-animatie gaat door waar woorden stoppen

Schieten woorden tekort? Zelfs met een behulp van een tekening komt je punt niet helemaal over? Al gedacht aan de inzet van bewegende tekeningen? Animatie in de vorm van een ‘explanimation’ geeft inzicht in lastige en moeilijke onderwerpen. Je kunt hiermee het cruciale verschil maken in dat je kijkers de visuele weergegeven content wél of niet snappen.

Maak van jouw MOOC-college een groot succes

De features van de 21-eeuwse houden met een simpele webcam-sessie niet op. Nee, kies ervoor om je publiek iets ‘leuks’ en ‘boeiends’ mee te geven. Laat het goede voorbeeld zien en turn jouw content om in een visuele animatie-hoogstandje. Het publiek zal het in ieder geval waarderen én nog belangrijker: jouw MOOC-materie beter begrijpen. Daarnaast houdt animatie ook nog eens de aandacht van je kijkers vast. Je vangt dus meerdere vliegen in één klap.

 


.

Michael Schouwenaar - FreshTV

MOOC is met animatie nooit meer saai!

Experimenteer met animatie en maak complexe onderwerpen begrijpelijk. FreshTV maakt jouw vlogs aantrekkelijk en houden de aandacht vast. Denk je na over visualiseren van jouw MOOC? Kom in contact voor een verhelderend gesprek!

.