“Transparantie en het scheppen van vertrouwen in overheidscommunicatie wordt steeds belangrijker”


.

Overheidscommunicatie

Als overheid heb je vaak te maken met complexe beleidsstukken die in dikke rapporten of jaarverslagen worden verspreid. Veel mensen zien ertegenop om deze lange lappen tekst te lezen en schuiven het dus ongelezen opzij. Met een video of uitleganimatie van FreshTV Videomarketing bereik je deze groep mensen en breng je ze op een laagdrempelige manier op de hoogte van het nieuws en de verhalen uit jouw bedrijf.

.


Bekijk deze twee voorbeelden van overheidscommunicatie


Maak beleidsstukken begrijpbaar

Transparantie en het scheppen van vertrouwen in overheidscommunicatie wordt steeds belangrijker. Mensen willen weten wat je doet, waarom je het doet en hoe je het doet. Hoe? Met video natuurlijk!

Bij FreshTV noemen we graag als voorbeeld het Witte Huis. Die publiceert wekelijks de “West Wing Week” op YouTube, waarin de kijker een blik achter de schermen krijgt op 1600 Pennsylvania Avenue. We komen er dus achter hoe het er écht aan toe gaat in het Witte Huis, en dat vinden we stiekem super interessant. Heb je dus nieuws te melden? Houd het kort en simpel. Nieuws gaat snel en we zijn gewend om snel op de hoogte te worden gebracht.

Bij FreshTV zijn we er van overtuigd dat overheidscommunicatie best allemaal wat losser mag. Met een video of animatie van FreshTV wordt het makkelijker om documenten als beleidsnota’s, HRM-plannen of toekomstvisies te begrijpen. Daarvan wil je niet dat ze in de onderste la van je bureau verdwijnen, nee: ze moeten gezien worden.

Voor burgers en medewerkers

Gemiddeld kijken we als Nederlanders twaalf video’s per week. Na het zien van een video gaat men vaak op zoek naar aanvullende informatie. En daarom is het gebruik van een video of (uitleg)animatie zo geschikt voor overheidscommunicatie: je kunt er namelijk in terugverwijzen naar een website of document met meer informatie.

Met een video kun je veel mensen in korte tijd bereiken. Bij FreshTV zorgen we altijd voor relevante en goede content. Dat betekent vooral content die aansluit op de informatiebehoefte van degene voor wie jij wilt dat we een video of (uitleg)animatie maken. Voor onderwerpen die breed gedragen worden door bijvoorbeeld de bewoners van een gemeente, is een uitleganimatie het medium bij uitstek.

Om een goede relatie op te bouwen tussen de burger en het openbaar bestuur, ontwikkelen wij films of animaties die jouw verhaal op een originele en opvallende manier vertellen. FreshTV heeft een creatieve insteek en gaat voor unieke concepten met impact.

overheidscommunicatie

overheidscommunicatie-freshtv


.

Suzan Abbas - FreshTV

Wil jij overtuigend zijn?

Dus jij wilt mensen, de burger bereiken? Je wilt ze glashelder informeren over zaken die hen raken. Of je wilt een discussie op gang brengen. Inspireren. Overtuigen. Ontdek hoe een verhelderende en eenvoudige video van FreshTV voor jouw doelgroep kan werken. We nodigen je graag uit om onder het genot van een office made smoothie de mogelijkheden voor overheidscommunicatie te bespreken.

.