Vandaag gesloten
Bel mij terug

Werkwijze FreshTV Videomarketing

Zes stappen naar een succesvolle video

  • Een goede voorbereiding is goud waard
  • Snel op de hoogte van onze werkwijze

Werkwijze FreshTV Videomarketing

FreshTV Werkwijze – Animatiefilm

In zes heldere stappen naar een effectieve animatiefilm.

Stap nr.1

Stap nr.1

Een valse start is snel gemaakt. Daarom werken wij vanuit een duidelijke briefing. Wij zijn benieuwd naar jouw ideeën met betrekking tot de video die jij gerealiseerd wilt hebben. Wat is het verhaal wat je wilt vertellen, welke look and feel hoort hierbij en wat wil je uiteindelijk met de video bereiken? Genoeg om over na te denken! Wij helpen je graag een handje middels het online script-formulier!

Stap nr.2

Stap nr.2

Bedankt voor je briefing. Wij weten nu wat jouw verwachtingen zijn en gaan aan de slag met het schrijven van het script. Het script dient als fundering van de video. Je kunt je voorstellen dat het daarom belangrijk is dat het qua schrijfstijl en inhoud goed past bij het doel van de video wat jullie voor ogen hebben. Daarom laten we het script eerst door jullie beoordelen alvorens we naar de volgende stap gaan.

Stap nr.3

Stap nr.3

Het script is definitief! Afhankelijk van je videovorm (film of animatie) gaan we de ontwerpfase in:

Film

  • Vastleggen opnamedag(en)
  • Inspreken van script door voice-overstem
  • Filmen op locatie(s)
  • Monteren beeldmateriaal tot conceptversie

Animatie

  • Vastleggen van voice-overstem voorkeur
  • Inspreken van script door voice-overstem
  • Animeren van conceptversie
Stap nr.4

Stap nr.4

De conceptversie is klaar om beoordeeld te worden! Wij plaatsen de video verborgen op ons YouTube-kanaal en sturen jullie betreffende link samen met het online feedbackformulier via de mail toe. Aan de hand van dit formulier kun je precies aangeven wat er verandert dient te worden.

Het leukste vinden we een première bij ons op kantoor, onder het genot van een lekker stuk taart, frisse smoothie en uiteraard een groot scherm met fantastisch geluid.

Stap nr.5

Stap nr.5

Nu we de feedback helder hebben, gaan we de gewenste wijzigingen doorvoeren. Vervolgens krijgen jullie het eindresultaat van ons!

Stap nr.6

Stap nr.6

Wanneer jij gelukkig bent met het eindresultaat, ontvang je het videobestand van ons. Uiteraard kunnen wij de video ook rechtstreeks op jullie YouTube kanaal plaatsen, als je ervoor gekozen hebt om dit door ons te laten optimaliseren.

Wat anderen zeggen…

Zeer prettige samenwerking en dik tevreden over het eindresultaat van de films en animatie. Ik raad FreshTV zeker aan!
Simone beoordeelde
FreshTV met een
8

— Simone van Vegten, Adviseur Marketing & Communicatie @ ChipSoft

FreshTV heeft voor Wireless Value een animatie gemaakt. Doel was om een complex product in 1 minuut helder en duidelijk uit te leggen. FreshTV heeft onze verwachtingen overtroffen. De communicatie met de projectmanager tijdens het traject was helder en vlot.
Bas beoordeelde
FreshTV met een
9.0

— Bas Visser, Sales- en marketingmanager @ Wireless Value

6 succesfactoren tot een succesvolle video

Wij weten precies hoe we jouw video maximaal kunnen laten scoren.

Doel van de videofilm - FreshTV

1. Doel van de videofilm

Script voor film bedenken-FreshTV

2. Script vaststellen

Videomarketing strategie-FreshTV

3. Marketing strategie

Succesvolle video lancering-FreshTV

4. Lancering van de video

Video advertenties FreshTV

5. Video Ads

Video CTA-FreshTV

6. Door klikken (CTA)

Luc Smiers

Luc Smiers

Productie & Marketing

Al bijna 10 jaar maken wij mensen gelukkig en bedrijven succesvol door de inzet van video- en animatiefilms. Graag bespreken wij samen met jou de kansen die video biedt. Uiteraard onder het genot van een frisse smoothie!

Trots op onze Luc vanwege zijn enthousiaste communicatiestijl, liefde voor video en projectmanagement-skills. Waar hij gelukkig van wordt? Een zelfgebakken pannenkoek!

Bekijk het complete FreshTV team

Vragen over onze werkwijze?

Heb jij op basis van onze zes stappen vragen of opmerkingen? Twijfel dan niet om contact met ons te komen. Wij denken graag met je mee!

Contact opnemen
Of bekijk ons portfolio

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

Veelgestelde vragen

Moet ik zelf met ideeën komen of bedenken jullie alles?

Uiteraard begeleiden wij je bij het maken van het definitieve script en de eventuele voice-over die onder de video komt. Sommige video’s ontwikkelen we helemaal zelf op basis van onze ervaring bij een bepaalde doelgroep, maar over het algemeen hebben we een rode draad van je nodig om tot een goed succesvol script te komen. Dat doen we door met elkaar in gesprek te gaan en/of jou het jouw verhaal formulier in te laten vullen.

Hoe krijg ik meer views op YouTube?

Om meer views te krijgen op je YouTube video’s moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Het is zaak dat jij Google/YouTube vertelt waar de video over gaat. Dat doe je door elke video te voorzien van een relevante titel, beschrijving en labels waar belangrijke zoekwoorden worden genoemd. Daarnaast speelt de lengte van de video een belangrijke rol. Is de film te lang? Dan klikt je doelgroep minder snel op de video en kijken ze deze vervolgens ook minder vaak tot het einde uit. Zonde! PS: het aantal views zegt nog niets over het succes van de film. Voor meer informatie neem contact op met onze adviseurs.

Waarom moet ik voor FreshTV Videomarketing kiezen?

Er zijn veel bedrijven die video’s en animaties maken. Aan creativiteit, leuke filmapparatuur en enthousiasme geen gebrek. Wat ons uniek maakt, is dat wij ook kijken naar datgene wat je wilt bereiken met de video- of animatiefilm. Het denkwerk over wie je op welke manier wilt gaan bereiken met je video’s is waanzinnig belangrijk om je videocampagne tot een succes uit te rollen. Wij zorgen dat jouw video zichzelf dubbel en dwars terugverdiend. Met een uitgekiende strategie die al start tijdens het schrijven van het script.

+

Doorzoek de FreshTV website

Of zoek direct naar Commercial, Animatie, of Bedrijfsfilm.

+

FreshTV.nl maakt gebruik van cookies. Wanneer u gebruik blijft maken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord en gaan wij ervan uit dat u zonder problemen al onze cookies accepteert.