Bel ons op 085 - 273 8331
· Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Tips voor elke marketing en communicatie professional

Videomarketing: tips en tricks

  • Top 5 tips videomarketing
  • Ruim 10 jaar videomarketing ervaring

Contact Case studies

Video is hét marketingmiddel van de toekomst. Voorspeld is dat komend jaar maar liefst tachtig procent van het webverkeer zal bestaan uit video’s. Een goed idee dus om video in jouw marketingstrategie te verwerken. Maar hoe maak je een succes van jouw videomarketing? Hierbij een aantal tips & tricks.

Storytelling centraal in videomarketing

Storytelling centraal in videomarketing

Een open deur, maar het begint allemaal met een goede video. Een video die waarde toevoegt. En onze ervaring leert dat dit video’s zijn die stories, verhalen, vertellen waarin de kijker zich herkent. Hoe beter het verhaal is over jouw organisatie, hoe beter mensen begrijpen wat je voor hen kan betekenen. Storytelling is de belangrijkste steunpilaar van goede videomarketing.

Hoe korter, hoe beter

Hoe korter, hoe beter

Mensen hebben maar een korte aandachtspanne, ongeveer 8,5 seconden. Dus je hebt nog geen tien seconden om de aandacht van je kijkers te trekken én je boodschap goed over te brengen. Daarom zijn intro’s not done binnen de videomarketing. Gebruik de eerste paar seconden heel verstandig. Val midden in je verhaal met een ludiek shot of creëer hele snelle quick preview van wat er allemaal te zien is in de video.

Thumbnails en timing

Thumbnails en timing

Een andere factor die het succes van jouw videomarketing bepaalt, zijn de thumbnails bij je video’s. Door er zelf één te kiezen onderscheid je je. Kies bij voorkeur een duidelijk shot met één persoon die iets opvallends of bijzonders doet. Mensen kijken graag van nature naar andere mensen. Dit werkt dus veel betere dan een shot van je kantoor. Daarnaast is timing essentieel: wanneer is jouw doelgroep online? Zorg ervoor dat je rond die tijd de video zichtbaar maakt via ads, of links.

Voeg CTA’s toe

Voeg CTA’s toe

Optimaliseer je video’s bovendien met doorkliklinks. Zogenoemde Calls to Action (CTA’s) zet je in om mensen te overtuigen jouw pagina te volgen, de video te delen met hun collega’s, andere content te bekijken of een offerte aan te vragen. Legio mogelijkheden, waarmee je kijkers omzet in prospects.

SEO en videomarketing

SEO en videomarketing

Tenslotte een laatste tip voor videomarketing: verbeter de SEO van je video’s. Begin bijvoorbeeld met het belangrijkste woord in de titel. Zet in de beschrijving de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Gebruik tags/labels, neem links op naar je website, maak een bestandsnaam die de zoekwoorden bevat en stel een ondertiteling in. Een ondertiteling vertelt niet alleen kijkers, maar ook zoekmachines waarover je video gaat.

Peter de Graaf

Peter de Graaf

Videomarketing specialist

Ik help je graag met een duidelijk advies over de juiste inzet van video en animatie voor jouw organisatie. Bel me op 085 - 273 8331

Bekijk het complete FreshTV team

1. Creatieve sessie met onze videomarketeers

2. Script schrijven / Verhaallijn uitwerken

3. Productie voorbereiden

4. Produceren

5. Feedback verwerken

6. Resultaten checken

Verder sparren?

Kom met ons sparren over de inzet van videomarketing voor jouw organisatie. Wij denken met je mee en geven oplossingen waar je wat aan hebt. Drink vandaag nog een smoothie met ons bij jou of bij ons op kantoor!

Smoothie aanvraag Ik wil contact

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik meer views op YouTube?

Om meer views te krijgen op je YouTube video’s moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Het is zaak dat jij Google/YouTube vertelt waar de video over gaat. Dat doe je door elke video te voorzien van een relevante titel, beschrijving en labels waar belangrijke zoekwoorden worden genoemd. Daarnaast speelt de lengte van de video een belangrijke rol. Is de film te lang? Dan klikt je doelgroep minder snel op de video en kijken ze deze vervolgens ook minder vaak tot het einde uit. Zonde! PS: het aantal views zegt nog niets over het succes van de film. Voor meer informatie neem contact op met onze adviseurs.

Hoe maken jullie unieke animatiefilms?

Wij werken met onze eigen animatoren, we besteden niets uit naar vage landen. Elke animatiefilm die we maken is uniek. De stijl van jouw animatiefilm zal je dus niet bij je concurrent aantreffen. Dat betekent dus dat we vanaf scratch aan de slag gaan met jouw animatiefilm, we verzinnen een goed script, adviseren je om je doelgroep te bereiken en “bouwen” jouw animatiefilm op basis van eigen ontwerpen. Bekijk ons portfolio met de unieke verschillende stijlen!

Kan ik ook zelf aan de slag met video?

Dat hangt natuurlijk af van wie je bent. Onze ervaring is dat het laten maken van een succesvolle video nog wel eens onderschat wordt. Vaak wordt er buitengewoon belangrijke zaken over het hoofd gezien als de ideale lengte, inhoud en call to action van de video. Naast dat dit zonde is, ligt er ook gevaar op de loer. Een slechte video is namelijk schadelijk voor het imago van je bedrijf. In dat geval doe je er goed aan om de video offline te houden en te wachten tot het moment dat je de investering in een video-expert wel kunt en wilt maken. Wij denken graag met je mee over hoe je het beschikbare budget het beste kunt inzetten om je doelstellingen te behalen!

Kan ik vrijblijvend met jullie sparren over de inzet van video?

Natuurlijk kan dat! Sterker nog, een kennismaking waarbij we de doelstellingen en ideeën bespreken is noodzakelijk om tot succes te komen. Wij serveren homemade smoothies. Neem jij contact met ons op voor het maken van een afspraak? Tot snel!

Hoe gaan jullie te werk bij het laten maken van een animatiefilm?

Bij FreshTV Videomarketing werken we vanuit zes heldere stappen om tot een succesvolle animatiefilm te komen. Belangrijk, omdat je op deze manier effectief te werk kan gaan. Je weet immers wat je van elkaar kan verwachten.

+

Doorzoek de FreshTV website

Of zoek direct naar Commercial, Animatie, of Bedrijfsfilm.

+

FreshTV.nl maakt gebruik van heerlijke cookies. Wanneer u gebruik blijft maken van onze website gaat u hier mee akkoord en gaan wij ervan uit dat u  onze cookies accepteert. Lees hier onze Privacy Statement

Stay Healthy! FreshTV