“Een medische animatie is begrijpelijk en zorgt voor veel meer rust en vertrouwen bij arts en patiënt”


.

Voorlichtingsfilm in de zorg

Werken in de zorg en welzijn doet er toe en is een dankbare bezigheid. Het is afwisselend en belangrijk werk waar het gaat om het verplegen, verzorgen, ondersteunen en begeleiden van mensen. En dus is het risicovol werk waarbij je goed moet weten hoe dingen in hun werk gaan.

Om patiënten voor te bereiden op een ingreep of om werknemers zo goed mogelijk voor te bereiden op hun werk in de zorg, kun je ervoor kiezen een voorlichtingsfilm in de zorg te laten maken. Bij FreshTV Videomarketing maken we verfrissende en informatieve voorlichtingsfilms om bijvoorbeeld ingewikkelde zaken uit te leggen aan patiënten, cliënten of medewerkers.

.


Bekijk deze twee voorbeelden van voorlichtingsfilm in de zorg


Verhoog kwaliteit, bespaar tijd

Stel je eens voor: je hebt binnenkort een operatie aan je knie. Een medisch specialist legt tijdens een consult uit wat er gaat gebeuren, en jij als patiënt wordt met een folder met extra informatie weer naar huis gestuurd. Bij FreshTV draaien we dit proces om: al voordat je naar het ziekenhuis gaat voor je afspraak met de medisch specialist, kun jij je thuis – in alle rust en met partner en/of familie – voorbereiden op de aanstaande ingreep met behulp van een medische voorlichtingsfilm of animatie.

De patiënt heeft meer begrip en minder angst voor een behandeling dankzij een voorlichtingsfilm in de zorg. Het is tijd- en kostenbesparend voor de zorginstelling en leidt tot kwaliteitswinst. Goede patiëntenvoorlichting zorgt voor een hogere patiënttevredenheid, betere gezondheidsuitkomsten, betere therapietrouw, meer betrokkenheid bij beslissingen en uiteindelijk een betere behandeling.

Complexe processen visualiseren

Bij FreshTV maken we niet alleen voorlichtingsfilms voor patiënten. Wij hebben ook de kennis in huis om bijvoorbeeld voor artsen en verpleegkundigen de werking van een nieuw geneesmiddel uit te leggen. Daarnaast ontwikkelen we videoanimaties voor medisch professionals om meer te weten te komen over complexe, soms weinig voorkomende aandoeningen.

Dankzij video onthouden mensen je boodschap beter. Wij creëren daarom succesvolle instructiefilms die kort en bondig zijn, en die op een simpele manier zorg en medisch gerelateerde onderwerpen uitleggen. We werken hierbij nauw samen met medisch specialisten. Zij zijn uiteindelijk de experts die beoordelen of bijvoorbeeld een hart er waarheidsgetrouw uitzet in een animatie, en of de procedure voor een complexe operatie klopt.

Voorlichtingsfilm in de zorg

Voorlichtingsfilm in de zorg freshtv


.

Michael Schouwenaar - FreshTV

Tijd en kosten besparen?

Bij FreshTV visualiseren we de meest complexe processen. Een medische animatie is begrijpelijk en zorgt voor veel meer rust. Wil je ook meer tijd en kosten besparen met een voorlichtingsfilm in de zorg? Maak dan vandaag nog een afspraak, dan bespreken we graag wat we voor jou kunnen betekenen.

.