“Content marketing is de kunst van het communiceren met (toekomstige) klanten, zonder dat je hen opdringt iets van je te kopen.”


.

Wat is content marketing?

Content marketing is populairder dan ooit. We hebben een digitale ontvanger om programma’s op te nemen en vervolgens reclames te skippen. Bij FreshTV Videomarketing begrijpen we dat de traditionele marketing steeds minder de aandacht trekt, en dat er een betere manier moet zijn. Contentmarketing is de oplossing.

Volgens het Content Marketing Institute, één van de drijvende krachten achter de popularisering van de term contentmarketing, is contentmarketing een “strategische marketingaanpak gericht op het creëren en verspreiden van waardevolle, relevante en consistente content”. Het doel van contentmarketing is het aantrekken en behouden van klanten, met als intentie het gedrag van de consument te veranderen of te verbeteren. Eigenlijk is contentmarketing dus de verbinding van de klant met het merk.

.


Content marketing op drie verschillende manieren


Content is cruciaal

Content marketing is de kunst van het communiceren met (toekomstige) klanten, zonder dat je hen opdringt iets van je te kopen. Voor een goede contentmarketingstrategie moet je allereerst als bedrijf je eigen uitdagingen en kansen in kaart brengen. FreshTV helpt je daarbij. Wie ben je, waar sta je voor en waar ga je voor? Waar liggen er kansen? Wie is mijn doelgroep en waar ligt zij ’s nachts wakker van? Richt je je op bestaande klanten of probeer je nieuwe te bereiken? Een greep uit de vragen die FreshTV samen met jou beantwoordt.

In plaats van het continu pitchen van je producten of diensten helpen wij je klant slimmer te maken met behulp van contentmarketing. Immers, als jij met je bedrijf consistente, doorlopende, waardevolle informatie aan de koper kunt leveren, beloont de koper jou uiteindelijk met zijn/haar bedrijf en loyaliteit. Content is het heden en de toekomst van marketing: goede contentmarketing zorgt ervoor dat een persoon anders leest, anders denkt en zich anders gedraagt.

De puntjes op de i

Iedereen kan een goed verhaal schrijven, zolang het maar de volgende vijf punten bevat: persoonlijkheid, eerlijkheid, interactie, focus en helderheid. Bij FreshTV finetunen we jouw verhaal. Het bieden van content kan niet alleen een heleboel nieuwe klanten of bezoekers opleveren, maar zal ook leiden tot een stijging van je omzet.

Er zijn verschillende soorten content die je met elkaar kunt afwisselen om uiteindelijk jouw doelgroep te verleiden jouw producten of diensten te kopen: content waarmee je mensen iets nieuws leert, content waarmee je werkt aan de relatie met je publiek en vertrouwen opbouwt en content waarmee je interactie creëert of je doelgroep tot actie aanzet. Achterliggende doelen van deze soorten content zijn merkbekendheid (branding), klantwerving, leadgeneratie of bijvoorbeeld thought leadership, waarbij je een top of mind awareness creëert.

wat is content marketing

wat is content marketing freshtv

.

Welk doel heb jij voor ogen? Wat je doel ook is, wij gaan graag de uitdaging aan! Kom een smoothie met ons drinken en dan laten we zien waar je kansen liggen.

.