Bel ons op 085 - 273 8331
· Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Werkwijze FreshTV Videomarketing

Zes stappen naar een succesvolle video

  • Een goede voorbereiding is goud waard
  • Snel op de hoogte van onze werkwijze

Werkwijze FreshTV Videomarketing

FreshTV Werkwijze – Animatiefilm

In zes heldere stappen naar een effectieve animatiefilm.

Bekijk meer in ons portfolio

Wat anderen zeggen…

FreshTV heeft voor Wireless Value een animatie gemaakt. Doel was om een complex product in 1 minuut helder en duidelijk uit te leggen. FreshTV heeft onze verwachtingen overtroffen. De communicatie met de projectmanager tijdens het traject was helder en vlot.
Bas beoordeelde
FreshTV met een
9.0

— Bas Visser, Sales- en marketingmanager @ Wireless Value

Stap 1: Frisse kennismaking

Stap 1: Frisse kennismaking

Allereerst nemen onze projectmanagers de tijd om kennis te maken met jou. Jeff begeleidt de filmproducties en Marianne de animatiefilms. Zij zijn het eerste aanspreekpunt tijdens het project en volledig op de hoogte van jullie wensen, eisen en doelstellingen van de videofilms.

Stap 2: Inhoud & Planning

Stap 2: Inhoud & Planning

In het offertetraject is de filminhoud reeds zorgvuldig besproken. Wij schrijven het script of formuleren de interview-vragen. Om ons de goede richting op te sturen, vragen wij je het online script-formulier in te vullen.

Aansluitend starten wij met het verzamelen van de benodigde huisstijl-elementen en het opstellen van de planning. Zo weet iedereen waar die aan toe is.

Stap 3: Lights. Camera. Action!

Stap 3: Lights. Camera. Action!

Nu wordt het leuk: we gaan aan de slag met het échte creatieve werk. Lights. Camera. Action!

In het geval van een videoproductie, brengen onze professionals de relevante shots prachtig in beeld en nemen we de benodigde interviews af. We monteren de film tot een succesvol eindresultaat. Hierbij voegen we direct de color grading en eventuele titelbalken, logo’s en andere huisstijl elementen toe.

In het geval van een animatiefilm laten we het script inspreken door de gekozen voice-overstem. Vervolgens beginnen onze animatie-helden met de grafische vormgeving en het animeren van jouw unieke animatiefilm.  We laten het creatieve proces altijd de vrije loop, zodat we op iedere seconde van de voice-over een passende en pakkende scene kunnen animeren.

Stap 4: Feedback Feestje

Stap 4: Feedback Feestje

De conceptversie van de film is klaar. Deze willen we maar al te graag met jullie delen! Dat kan op twee manieren:

Wij plaatsen de video verborgen op ons YouTube-kanaal en sturen jullie betreffende link samen met het online feedbackformulier via de mail toe. Aan de hand van dit formulier geef je gemakkelijk aan welke veranderingen je graag doorgevoerd ziet worden.

Wij maken een afspraak met elkaar om samen de film te bekijken. Het leukste vinden we een première bij ons op kantoor, onder het genot van een lekker stuk taart, frisse smoothie en uiteraard een groot scherm met fantastisch geluid. Op deze manier kunnen we luchtig van gedachten wisselen, plussen en minnen bespreken en gemaakte keuzes toelichten.

Links- of rechtsom resulteert de feedbackronde in een overzicht van aandachtspunten die wij doorvoeren!

Stap 5: Feedback doorvoeren

Stap 5: Feedback doorvoeren

De video- of animatiefilm wordt zo snel mogelijk aangepast op basis van de aandachtspunten die we hebben besproken. Zodra alles naar wens is delen we direct het definitieve eindresultaat met jullie.

Stap 6: Scoren met video

Stap 6: Scoren met video

De video- of animatiefilm is klaar om gedeeld te worden met de wereld. Jullie ontvangen de film als hoogwaardig videobestand die je kan afspelen op alle moderne apparaten.

Indien gewenst zorgen we ervoor dat de film online goed vindbaar is, via bijvoorbeeld jullie YouTube kanaal. Jeff is hier verantwoordelijk voor de videomarketing trajecten en kan je hierin vrijblijvend adviseren. Ook video- advertentiecampagnes richten we in en kunnen we succesvol uitrollen!

Sebastiaan Kusters

Sebastiaan Kusters

Creative Producer Video

Ik adviseer je graag over het behalen van jouw doelstellingen met de inzet van video en animatie. Bel me op 085 - 273 8331

Bekijk het complete FreshTV team

6 succesfactoren tot een succesvolle video

Wij weten precies hoe we jouw video maximaal kunnen laten scoren.

1. Creatieve sessie met onze videomarketeers

2. Script schrijven / Verhaallijn uitwerken

3. Productie voorbereiden

4. Produceren

5. Feedback verwerken

6. Resultaten checken

Vragen over onze werkwijze?

Heb jij op basis van onze zes stappen vragen of opmerkingen? Twijfel dan niet om contact met ons te komen. Wij denken graag met je mee!

Contact opnemen
Of bekijk ons portfolio

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

Veelgestelde vragen

Moet ik zelf met ideeën komen of bedenken jullie alles?

Als doorgewinterde videomakers hebben wij veel ervaring met het schrijven van scripts voor video- of animatiefilms. Op basis van jullie wensen en ideeën laten wij onze denktank draaien om tot een lekker lopend en bovenal succesvol script te komen. Ongetwijfeld hebben jullie al nagedacht over de inhoud van de film. Deel jouw input via ons jouw verhaalformulier!

Hoe krijg ik meer views op YouTube?

Om meer views te krijgen op je YouTube video’s moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Het is zaak dat jij Google/YouTube vertelt waar de video over gaat. Dat doe je door elke video te voorzien van een relevante titel, beschrijving en labels waar belangrijke zoekwoorden worden genoemd. Daarnaast speelt de lengte van de video een belangrijke rol. Is de film te lang? Dan klikt je doelgroep minder snel op de video en kijken ze deze vervolgens ook minder vaak tot het einde uit. Zonde! PS: het aantal views zegt nog niets over het succes van de film. Voor meer informatie neem contact op met onze adviseurs.

Waarom moet ik voor FreshTV Videomarketing kiezen?

Er zijn veel bedrijven die video’s en animaties maken. Aan creativiteit, leuke filmapparatuur en enthousiasme geen gebrek. Wat ons uniek maakt, is dat wij ook kijken naar datgene wat je wilt bereiken met de video- of animatiefilm. Het denkwerk over wie je op welke manier wilt gaan bereiken met je video’s is waanzinnig belangrijk om je videocampagne tot een succes uit te rollen. Wij zorgen dat jouw video zichzelf dubbel en dwars terugverdiend. Met een uitgekiende strategie die al start tijdens het schrijven van het script.

+

Doorzoek de FreshTV website

Of zoek direct naar Commercial, Animatie, of Bedrijfsfilm.

+

FreshTV.nl maakt gebruik van heerlijke cookies. Wanneer u gebruik blijft maken van onze website gaat u hier mee akkoord en gaan wij ervan uit dat u  onze cookies accepteert. Lees hier onze Privacy Statement

Stay Healthy! FreshTV